Bel 070 - 346 66 43 of maak meteen online een afspraak!
Wat is fysiotherapie?

Wat is fysiotherapie?

Als u beweegt, dan gebruikt u daarbij uw spieren, botten en gewrichten. Dit noemen we wel het bewegingsapparaat. Daarmee kunt u lopen, sporten, fietsen, zitten, opstaan, liggen, omdraaien.

Meestal gaat dat goed. Het menselijk lichaam zit knap in elkaar. Maar soms ontstaan er klachten. Dat kan allerlei oorzaken hebben: een ongeluk, ziekte, te lang een verkeerde beweging maken, een verkeerde houding hebben. Als spieren, botten en gewrichten pijn gaan doen, kan de fysiotherapeut helpen.

De fysiotherapeut weet alles van gezond dagelijks bewegen. Hier kunt u voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Oefentherapie Mensendieck

Bij Praktijk 28 kunt u terecht voor fysiotherapie, maar ook voor Oefentherapie Mensendieck. Bij fysiotherapie wordt vaak gebruik gemaakt van massage of fysiotechniek. De fysiotherapeut moet u dus meestal aanraken om hulp te geven. Bij Oefentherapie Mensendieck is die aanraking niet nodig. U staat voor een spiegel en leert oefeningen waarmee u van uw klachten afkomt.

Bij fysiotherapie en bij Oefentherapie Mensendieck is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Dat kan door oefeningen te doen.