Bel 070 - 346 66 43 of maak meteen online een afspraak!
Psychosomatiek

Psychosomatiek

Het leven is niet altijd makkelijk. Te druk op het werk. Probleem thuis. Zorgen. Problemen. Stress. Dat kan leiden tot lichamelijke klachten: hoofdpijn, slecht slapen, hyperventilatie, nervositeit. Bij Praktijk 28 bieden we ook een therapie die daarbij helpt: psychosomatiek. We helpen u om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Ieder mens heeft wel eens spanning. Je bent boos. Nerveus. Opgewonden. Maar als het goed is, is dat gekoppeld aan iets dat je begrijpt. Je bent boos omdat je ontslagen bent, bijvoorbeeld. Je bent nerveus voor een examen. Als het goed is, verdwijnt dat gevoel ook weer. De spanning kan dus, net als een lichtknop, AAN en UIT. Bij sommige mensen staat de spanning altijd AAN. Daar gaat het lichaam vroeg of laat last van krijgen. Wij spreken dan van psychosomatische klachten. Die klachten kunnen ook ontstaan als je niet goed meer weet hoe je met problemen om moet gaan. De problemen zoeken dan een uitweg, bijvoorbeeld in hoofdpijn.

Met psychosomatiek in Praktijk 28 kijken we dus naar twee dingen: de lichamelijke klachten en de oorzaak (zoals stress). In gesprekken en door oefeningen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klacht(en). U krijgt inzicht in hoe u met problemen omgaat. U leert uw emoties te begrijpen. Bij Oefentherapie Mensendieck kijkt u naar uw eigen lichaam in de spiegel. Bij psychosomatiek kijkt u als het ware ook in de spiegel: u kijkt naar wie u bent, hoe u reageert, wat u voelt. Zo brengen we u langzaam maar zeker weer in balans.