Praktijk 28
veel therapieën onder één dak

Astrid Kuivenhoven, Oefentherapie Mensendieck

In Praktijk 28 verzorg ik de volgende therapieëen
  • Oefentherapie Mensendieck
  • Zwangerschapslessen
  • Bekkenbodemtherapie
  • Groepslessen oefentherapie

Veel ervaring, lid van VvOCM

Ik werk al tientallen jaren als Oefentherapeute Mensendieck. Eerder had ik een praktijk in ’s Gravenzande en in de Haagse wijk Houtwijk. Door die ervaring en door veel aanvullende opleiding kan ik snel tot de diepere kern van een klacht komen. Vervolgens kunnen we daar gericht mee aan het werk.

Beter bewegen, betere houding, minder spanning

Oefentherapie Mensendieck is een therapie die zich richt op klachten die verschillende oorzaken kunnen hebben:

• Verkeerd bewegen
• Een ongunstige houding
• Onjuiste (spier)spanning

In de therapie leert u hoe u deze klachten kunt opheffen en (nog belangrijker!) kunt voorkomen. U krijgt daarvoor gerichte oefeningen. Deze krijgt u in de praktijk aangeboden en thuis kunt u daar verder mee gaan. Zo krijgt u zelf grip op uw klacht.

Zwangerschapslessen van een moeder van twee kinderen

Bent u zwanger? Met zwangerschapslessen begeleid ik u naar een aangenamer bevalling. Als moeder van twee kinderen weet ik waar ik over praat!

Bekkenbodemtherapie

Na de bevalling is het mogelijk dat u last krijgt van een instabiele bekkenbodem. Met gerichte therapie zijn die vervelende verschijnselen op te heffen.

Groepslessen Oefentherapie Mensendieck

In een wijkcentrum in Rijswijk verzorg ik al jaren wekelijks groepslessen op basis van Oefentherapie Mensendieck. Het zijn vooral dames die daar dankbaar gebruik van maken. Ze blijven op een speelse manier in conditie. Wilt u in uw eigen omgeving ook zo’n groep(je) opzetten? Neem dan contact op.

Psychosomatiek (i.o.)

Houding, beweging en (spier)spanning hangen vaak samen met hoe je je voelt. Dat terrein vind ik erg interessant, daar ligt mijn hart. Om die reden volg ik nu een opleiding Psychosomatiek aan de Hogeschool Utrecht.