Praktijk 28
veel therapieën onder één dak

Welkom bij Praktijk 28

Oefentherapie Mensendieck en fysioherapie in hartje Den Haag

Praktijk 28 biedt u niet alleen keuze uit diverse therapieën. Als u dat wilt, kunt u ook kiezen voor een vrouwelijke of een mannelijke oefentherapeut. Dat kan bij bepaalde therapievormen (zoals zwangerschapsbegeleiding) of uit religieuze overwegingen prettig voor u zijn. Zowel bij Astrid Kuivenhoven, Meimei Yau als bij Joost Polder leest u meer over de therapievormen. Hier vindt u nog wat aanvullende informatie.

Oefentherapie Mensendieck

Bij deze therapie draait alles om gerichte oefeningen. Vandaar: oefentherapie. Deze oefeningen zijn bedoeld om houdings- of bewegingsklachten te verhelpen èn te voorkomen. Omdat u zelf actief betrokken bent bij de therapie, leert u zichzelf een houding aan die gezonder is en minder klachten geeft. In onze praktijk doet u deze oefeningen voor een spiegel. U kunt de oefeningen ook thuis doen, voor nog meer resultaat. In principe is er geen lichamelijk contact tussen u en de oefentherapeut. Oefentherapie Mensendieck is geschikt voor alle leeftijden.

Fysiotherapie

Deze therapie is gericht op klachten aan, zoals dat heet, het ‘steun- en bewegingsapparaat’. Dat wil zeggen: spieren, pezen en botten. Anders dan bij oefentherapie richt de therapie zich heel lokaal op de klacht zelf. Als dat nodig is, gebruiken we hulpmiddelen als gewichten of pakkingen. Bij fysiotherapie is er wel vake lichamelijk contact. Zo kan het nodig zijn om met massage bijvoorbeeld de doorbloeding in een spier te verbeteren.

Medische fitness met Kinesis

Bij deze therapievorm werken we volgens de Kinenis trainingsmethode. Deze is gericht op een zo groot mogelijk vrijheid van bewegen. Na een blessure of operatie komt u onder begeleiding weer goed en veilig in conditie. Kinesis is ook geschikt voor Cardiofitness. Dit is een specialisme van Joost Polder. Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapslessen en bekkenbodemtherapie

Praktijk 28 biedt u begeleiding en therapie voor èn na de bevalling. Dit is een specialisme van Astrid Kuivenhoven. Klik hier voor meer informatie.